De reis die je leven heet!

De reis die je leven heet!

Tijdens mijn reis heb ik hoge bergen beklommen en heb ik door mooie valleien gewandeld. Soms met een grote zware rugzak en als het nodig was met nog wat spullen van medereizigers.

Kun je je voorstellen die grote zware rugzak op je rug, het zweet op je voorhoofd, een droge mond en verzurende spieren, hopend dat je boven op die ene berg dat uitzicht hebt, zodat je kan zien welke mogelijkheden er nog meer zijn? Precies dat ja..

Precies op dat soort momenten, vond ik vaak een veilige plek om mijn rugzak eens flink leeg te schudden en die immense inhoud te bekijken!

Die inhoud kon ik een nieuw plaatsje geven, na een grondige sortering! Zo bleven de mooie souvenirs bewaart, heb ik bepaalde items weer bij de eigenaar teruggebracht en ik heb lekker veel spullen weggegooid, zodat ik met een opgeruimd gevoel mijn reis kon vervolgen.

Ken je dat gevoel, dat je lekker in je vel zit, ontspannen of misschien energiek en meer in het moment kan blijven?  Lichter leven, zo noemde een medereiziger dat eens.

Onderweg heb ik veel verschillende medereizigers ontmoet, de ene reisde en tijdje met mij mee, ander namen al eerder een andere afslag, met al deze reizigers heb ik bijzondere momenten mogen ervaren. Een traan- en een lachmoment!

En dan dat moment…..daar boven op die ene berg, de wind door de haren, een diepe ademhaling en de ogen een verruimde blik…. daar recht vooruit is het wijdse uitzicht en door de nevel heen kristalliseren er zich langzaamaan diverse prachtige bergpaden uit..

En dan weet je….. daartussen die verschillende bergpaden ligt de weg naar JOU volgende reisbestemming….

Iedere dag weer vervolgen wij onze reis. Afgewisseld met een stevige etappe, een flinke turbulentie, dan een paar hobbels in de weg met lange of korte periodes van een kabbelend beekje en mooie valleien.

Wat het voor jou ook is en hoe jij dit ook ervaart, zorg dat deze reis, de reis van je leven wordt! Zorg dat jij bent toegerust op alle onverwachte en onvoorziene momenten die je tijdens je reis tegenkomt, zodat jij kan vertrouwen op jou eigen kompas.

Met juiste coordinaten blijf JIJ op JOU PAD!

Hieronder 5 beproefde coordinaten, die mij richting geven tijdens mijn eigen reis;

  1. Weet wat jou bestemming is!
  2. Doe de Pipi Langkous mindset, wees nieuwsgierig & flexibel!
  3. Zorg voor een goede uitrusting!
  4. Blijf soms wat langer op een plek; HIER & NU!
  5. Maak fouten. Neem een verkeerde afslag, struikel over je veters, ervaar & leer!

Toch op een doodlopende weg of verdwaalt?

Heel herkenbaar, ik ben vaker verdwaalt tijdens mijn reis! Op dat soort momenten zoek ik een gids, die bekend is in het voor mij nog onontgonnen gebied. En kies ik er vaak voor om tijdelijk een groepsreis te boeken, zodat ik met en van anderen kan leren, om daarna op eigen benen mijn avontuur te vervolgen.

Op zoek naar een gids of nieuwe inspiratie in de reis die jou leven heet?
Neem gerust contact op!

Meer blogs lezen?

Delen: